HTML

Mindnyájan egyek vagyunk

A kvantumfizika / kvantummechanika gyakorlata a mindennapi életben. Gondolatok a világmindenség működéséről, ami nem mindig ad kényelmes válaszokat.

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2007.12.16. 16:13 zsuzs@

Karácsonyi vízkristály

A japán tudós, aki nagyon szerette a vizet
Volt egyszer egy Masuru Emoto nevű japán emberke, aki amolyan tudós lévén kíváncsi volt, hogy a víz csak fizikai behatásokra reagál, vagy vajon a szellem, a gondolatok hatása is megbuherálhatja szerkezetét. Magyarul arról van szó, hogy a víz kizárólagosan fagyásra vagy hőhatásra  változtatja meg szerkezetét, vagy esetlegesen akkor is, ha különféle gondolatokkal bombázzuk.

A víz szerkezetének változása
A fizikai behatásoknál szemmel látható a különbség, pára vagy jég lesz belőle. Azonban ha gondolatokat eresztünk rá, a különbség csak egy különleges mikroszkóp alatt tárulhat szemünk elé. Masuru emberkénk ezt úgy oldja meg, hogy mintát vesz a gondolattal már megbombázott vizes-üvegcséből, cseppent párat belőle egy üveglapocskára, lefagyasztja, és  annak kristályszerkezetét egy speckó - fagyban is működő - mikroszkóp alatt megtekinti. Az eredmény általában lenyűgöző. Az erősen szennyezett víz szerkezete fagyott állapotban egy takonyszerű, rendezetlen összevisszaságra hasonlít, a megáldott, szép gondolatoknak alávetett víz pedig gyönyürű, hópehelyszerű kristályokat alkot. Ami még érdekesebb, hogy a desztillált víz is hasonlít ezekre, de formája inkább csak egy sima hatszög, díszítések nélkül. Az egész olyan, mintha a festőnek egy fehér vásznat adnának a kezébe, hogy aztán alkosson belőle azt, amit akar.

A gondolatok hatása
A gondolattal történő vízszerkezet-megváltoztatás a következőképpen lehetséges: például egy buddhista szerzetesnek adunk egy üvegcse erősen szennyezett vizet, és hagyjuk hogy eltöltsön vele pár órát, mondjuk neki, hogy szeretgesse, meg bocsásson rá szép gondolatokat. Természetesen ezt nemcsak buddhista szerzetesek végezhetik, hanem bármely halandó ember, az előbbi példa csak azért hatásosabb, mert szerzetesünk általában az egész életét tölti azzal, hogy nyugalmi állapotban gondolkozzék.

Vízből vagyunk-vízzé leszünk
Ezek a dolgok azért nagyon érdekesek, mert ha az ember belegondol, hogy az emberi szervezet vérplazmájának 90 %-a víz, akkor levonhatjuk a következtetést, hogy gondolataink erősen formálják önnön-magunkat. Az is érdekesnek bizonyul, hogy egy embrió 95%-a ebből az ősi anyagből van, mire viszont megöregedünk, egyre kevesebb százalékban van belőle bennünk.

A "gondolkozzunk ezentúl szépen" persze picit demagógnak hat, ugyanis ez az egyik legnehezebb dolog, amivel az ember élete során megküzdhet.

Karácsonyi vízkristály:
A víz szerkezetének megváltozatására más, egyszerű mód is rendelkezésre áll, mégpedig az üvegcsére történő címke ragasztása, amelyen valamilyen szót mutatunk a víznek.
A "Happy Christmas" kifejezésre a víz a következő külalakkal ajándékoz meg minket:


Mr.Emoto honlapja:
Még több vízkristály megtekinthető itt

5 komment · 2 trackback

Címkék: élet karácsony gondolatok életmód gondolatébresztő


A bejegyzés trackback címe:

https://kvantumvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr76265912

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://biznessbazaar.com 2018.06.16. 16:55:39

Az árképzés filozófiája - A zingatlanos beszól

Trackback: see this website 2018.05.06. 11:50:44

Azeroth életre kel - Kritizátor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BuStA · http://busta.blog.hu/ 2007.12.16. 18:33:10

Nagyon érdekes!!! :D Még ilyeneket....sokat-sokat

nagyM · http://nagym.blog.hu 2007.12.16. 19:08:21

Fasza. Ha ez igy van, akkor kíváncsi lennék, hogy milyen lesz a víz, ha betesszük egy parlamenti ülésre.

de akár kozsó vizét is meg lehetne vizsgálni, hogy megértsük határtlan művészetét és szeretetét.

Kiszel Tünde közelében lévő vizet kinagyítva valószínüleg apró kis szemöldököket fedezhetnénk fel...

BuStA · http://www.busta.blog.hu 2007.12.16. 19:41:08

Kedves o. viktorunknál meg régi jelképeket!!!

ágnes 2007.12.16. 20:43:12

szia Zsúúú! :-)

hát ez tök érdekes.méééééég! szeretem, ha valaki fel tudja kelteni az érdeklődésem.
csúúú ;-)

gabi 2007.12.25. 17:18:50

szia zsúú! Ez roppant érdekes...a kimondott szónak ereje van...működik...
süti beállítások módosítása